Vrt, kot iz revije

načrtovanje vrta, urejanje okolice, lep vrt, urejanje vrta, načrt za vrt, krajinski arhitekt,

Večkrat se mi zgodi, da si stranke zaželijo, da bi imele ”vrt, kot iz revije”.  Tukaj se moramo kar takoj postaviti na realna tla: vrt v reviji je lep zato, ker mu nekdo posveča svoj čas in ljubezen. Lep je zato, ker nekdo skrbi zanj in se dnevno ukvarja z njim. Vrt ni slika, umetniški izdelek, ki bi ga obesil na steno  ali postavili na polico in bo vedno ostal lep, kot prvi dan, ko ste ga ”kupili”. Pa še iz tega bo potrebno pobrisati prah, kajne?

Vrt je živ, spreminja se skozi letne čase, rastline bodo rasle in se množile (Bog pomagaj, kdaj pa tudi umrle!), drobne živali bodo v vašem vrtu našle svoj dom in zatočišče, ptice bodo pletle gnezda v vejah plezalke in čebelo bodo hodile pit roso iz velikih listov. Mislite, da sem romantično razpoložena? To vse je resnica, tako čarobno bo! Vendar le, če boste za svoj vrt skrbeli in mu nudili nego ki jo potrebuje in si jo zasluži.

Tudi avto potrebuje svoj redni servis, prav tako tudi vrt. Ureditev okolice je proces, ki zahrteva svoj čas. Seveda nekateri vrtovi potrebujejo več nege kot ostali, pa vendar ga ni junaka, ki bi oblikoval in izvedel vrt, ki bo lep popolnoma brez nege in ljubezni. Vaš vrt bo lep ker bo živ, dihal in se razvijal z vami – sicer bo vrt iz revije…ostal le v reviji.