Projekti

Kocka na kocko

Bil je petek popoldan, ko me je poklical starejši gospod in me prosil, če jima z ženo naredim vrt, kakršen je vrt Milnih mehurčkov, ki ga je videl v oddaji TV Ambienti. Ker verjamem, da si vsak zasluži vrt po svoji meri, smo tudi tega naredili po njuni meri! Izhajali smo iz želje po kurišču, kakršnega sem oblikovala za vrt Milnih mehurčkov. Nastala je kvadratna različica ognjenega vrtnega motiva, saj je sama novogradnja hiša kockaste oblike z ravno streho. Vrt in hiša morata govoriti isto zgodbo! Kockasti likovni jezik hiše smo vzeli za vodilo in koncept pri oblikovanju nove vrtne zasnove. Tudi če si sposodimo idejo iz drugega vrta, je prav, da jo prilagodimo objektu in novi situaciji. Le tako bo imela celotna zasnova rep in glavo.

Še en majhen vrt, ki nudi veliko. Dajte majhnim vrtovom priložnost, znajo prijetno presenetiti!

Vrt za užitek

Glavno izhodišče pri načrtovanju tega vrta je bil bazen in letna kuhinja. Gospod je imel zelo jasno vizijo in željo po velikem bazenu, tako da se je celotna zasnova vrta prilagodila temu. Moderno zasnovana hiša je narekovala videz vrta, ki je izčiščen a kljub vsemu dinamičen in zanimiv.  Nastal je vrt z manjšo letno kuhinjo, (ki je hkrati tudi strojnica bazenu) in veliko teraso za druženje s prijatelji. Kotičkov je dovolj, da se lahko tudi umaknemo na samo in se družimo z dobro knjigo. Vrt je še v procesu načrtovanja, vendar ga predčasno delim z vami. Izvolite!

Hiša in vrt v hribu

Ta vrt je malo divji, kakor sta malo divja tudi njegova lastnika. Na tem projektu sem sodelovala z izjemnim arhitektom Matejem Gašperičem. Hišo je subtilno umestil v brežino, jaz pa sem se lotila okolice. Želje so bile obsežne, prostora pa relativno malo. Nastal je zelo zanimiv vrt, ki bo že letos začel svojo izvedbo. Brežina za hišo je premoščena v dveh nivojih, tako da se nam odpre prostor in hiša zadiha, hkrati pa dobimo zelenjavno gredo. Zgornji rob brežine se zaključi v zemljanko, ki je v resnici vkopana savna in strojnica bazena. Pred savno imamo plažo za dva, z veliko bivalno teraso ki lebdi ob hiši pa jo povezuje novi Living pool bazen. Da premostimo še dodatnih 45cm višinske razlike se bazen ob savni začne s stopnicami, ki se čez dan mestoma prelevijo v kaskadne slapove. Ponoči se črpalka ugasne in slapovi zaspijo. Bazen je ločen na plavalni in rastlinski del, na mestu ločitve pa poteka pot čez bazen do hiše. Izzivov tukaj ni bilo malo, vendar pa se iz preizkušenj rodijo najlepše zamisli!