Svetovanje na daljavo

urejanje okolice, načrtovanje vrta

Svetovanje na daljavo je nova storitev, o kateri sem premišljevala že dlje časa. Povpraševanja dobivam iz vseh koncev Slovenije pa tudi Avstrije in Hrvaške in preprosto ne morem obiskati vseh vrtov. Sama sem velik pristaš osebnega stika in zares verjamem, da je pri oblikovanju okolice tudi prostor treba začutiti, zato se do sedaj nisem pripravila do tega, da bi to storitev zares izoblikovala in ponudila svojim strankam.  Vendar pa je situacija taka kot je in veliko svetovanj na vrtovih sem bila zaradi pojava corona virusa prisiljena odpovedati. Vsi ljudje so se odzvali zelo razumevajoče, hkrati pa so mnogi izrazili željo, da bi ob lepem vremenu vseeno radi nekaj delali na svojem vrtu,  zdaj pa se ne bomo videli in ne vedo, kako bi se ga lotili.

Da je sedaj pravi čas da začnem strankam svetovati tudi na daljavo me je spodbudil moj mož. V začetku sem bila nezainteresirana in mi sama ideja ni bila všeč. Težko sem se sprijaznila s tem, da vrta ne bom mogla videti v živo. Vendar pa sem vedela, da si ljudje želijo oblikovati svoje vrtove in da bi jim vsak nasvet prišel prav.

Tako sem obstoječim strankam, ki jim je odpadel ogled na vrtu, poslala mail, da bi lahko poskusili in storitev svetovanja izvedli na daljavo. Odziv je bil nad pričakovanji! Ob prvem sestanku sem bila malo živčna, bala sem se, da bo tehnologija zatajila, da se ne bomo videli in slišali in da mi ne bo uspelo pomagati in podati dobre ideje. Vendar smo svetovanje uspešno izpeljali! Dobro smo se slišali in videli, stranki sem delila svoj zaslon, tako da je lahko v realnem času videla kako rišem ideje o katerih se pogovarjamo. Če povzamem – izpadlo je bolje kot sem pričakovala.

Tako sem začela s to novo storitvijo in zdaj vam lahko pomagam pri  načrtovanju vrta kar na daljavo!

 

Kako torej poteka?

Preden se sestanemo preko Skypa potrebujem vašo dokumetacijo, da se na sestanek lahko pripravim. Vi mi pošljete slike svojega vrta, tloris obstoječega stanja (če imate podlogo od arhitekta je najbolj koristo), kjer je hiša umeščena v parcelo. Pomembno je, da se vidijo vhodi v hišo in da so okvirno označeni bivalni prostori. V kolikor lahko posnamete kratek video vaše okolice je tudi dobrodošlo. Kratko zapišete svoje želje in pričakovanja glede načrtovanja novega vrta.

Vašo dokumetacijo pregledam in nato skupaj določimo sestanek. Povezavo do sestanka vam pošljem na mail (google meet link). Vsa komunikacija poteka računalniško, tako da se lahko tudi vidimo, jaz pa vam tekom sestanka delim svoj zaslon. Tako vam lahko pokažem rastline, ki jih imam v mislih za vaš vrt, vi lahko v živo vidite potke in nasade, ki jih rišem v tloris vašega vrta.

Takole izgledajo skice med našim pogovorom:

Če zaključimo pri osnovnem svetovanju vam vse skice (porisane in neporisano verzijo) takoj pošljem na mail, če pa se odločite za svetovanje z načrtom vam v cca 2 tednih pošljem nove skice vašega vrta, ki vključujejo opise, slike motivov, ki se pojavljajo v vašem vrtu  in pogled na novo ureditev.

 

Takole pa izgleda, če nadaljujemo v Svetovanje z načrtom.

Storitev svetovanja na daljavo bom obdržala tudi, ko bo vsa kriza mimo. Iskreno rečeno – situacija s corona virusom je bila pobuda, da sem se odločila in poskusila s tem novim načinom komunikacije. Zdaj sem možu hvaležna, da me je spodbujal in priganjal, saj sama za to ne bi zbrala poguma. Tako pa se bomo zdaj lahko družili tudi na daljavo in zares se veselim, da vam bom lahko pomagala z dobrimi idejami!