Iztok Mihevc

“Za sodelovanje s Saro smo se odločili popolnoma naključno. Nismo je poznali in smo jo našli na spletu. Design njene strani na spletu pa je bil ravno to kar smo potrebovali. Na našem malem vrtu so prišle na dan njene ideje, ki so nam bile prej skrite. Vrt je skozi njene oči in roke dejansko dobil odtis narave in je zasijal v popolnoma novi luči. Vrt je lahko le prostor kjer nekaj raste, lahko pa je prostor, kamor te vsak dan vabi njegova urejenost, kamor te kliče – odtis narave.”

Barbara Mlakar

“Že iz ponudbe ga. Peternel je bilo jasno, kakšne vrste svetovanja ponuja in za kakšno ceno (v nasprotju z ostalimi), zato sem se tudi odločila za sodelovanje z njo. Pri urejanju okolice naše hiše je bilo treba upoštevati želje in potrebe treh generacij in že med samim svetovanjem je bilo jasno, da obvlada svoje področje; iz rokava je stresala predloge, kaj vse je možno, tako da smo se tudi na naši strani hitro strinjali z rešitvami. S končnim načrtom za naš vrt sem zelo zadovoljna; navdušena sem nad tem, kako je Sara uspela v načrtu upoštevati praktično mojo vsako, še tako mimogrede izrečeno  pripombo. Pet zvezdic!”

Tjaša Primc

“Za ureditev okolice sva se z možem obrnila na odlično krajinsko arhitektko Saro Peternel. Želela sva imeti zanimivo, funkcionalno in predvsem ne preveč zasičeno ureditev. Kljub temu, da smo v tem času bili postavljeni pred dejstvo #ostanidoma, sva se s Saro sestali kar preko skypa. Pred tem sem ji poslala obsežen email s fotografijami naše novogradnje in najine želje. Po tednu dni sva se slišali preko sodobne tehnologije. Zaradi Sarine predpriprave glede naše okolice in njenega neprecenljivega znanja, je sestanek potekal izredno praktično in prav nič moteče zaradi razdalje.  Tehnologija nam je v tem primeru prišla odlično nasproti. Tako smo dobili še boljše oblikovan vrt kot bi si ga lahko midva sploh zamislila. Hvala!.”

Aleš Hrastovec

“Dobili smo zelo dober nasvet, kako oblikovati prostor za druženje, saj je naš vrt na pobočju in si z ženo nisva predstavljala, kam in kako bi umestila paviljon. Sara nama je svetovala in iz njene skice sem si znal predstavljati, kako bova z ženo uredila vrt v terasah. Do take ideje nisem znal priti sam, zato bi tudi drugim priporočil Sarino svetovanje.”

Nevenka Benko

“Bila sem zelo vesela, ker se je Sara hitro odzvala in nam je dobro svetovala glede preureditve vrta in zasaditve primernih rastlin. Zelo sem vesela, da sem v vrt lahko umestila visoke grede! Če me bo še kaj novega zamikalo v vrtu, jo bom z veseljem prosila za kakšen nasvet.”

 

Bojan Debeljak

“Smo v začetku urejanja vrta in načrt, ki smo ga dobili je ravno to, kar smo potrebovali v tej fazi. Prej smo se pogovorili, Sara nama je svetovala tako, da so upoštevane tudi moje želje, kar mi je bilo najbolj pomembno.”