Potrebujem nasvet strokovnjaka

“Nedavno smo s poslovnimi partnerji kupili ljubek hotel z veliko parkovno površino. Naša ideja je zasnovati družinski hotel, poln zabavnih aktivnosti na prostem za otroke. Za odrasle nameravamo oblikovati tudi welness program, zato smo že najeli notranjega oblikovalca, ki bo prijetno opremil prostor. Ker si želimo ob hotelu oblikovano športno igrišče in naravno otroško igrišče, potrebujemo nasvet strokovnjaka. Zavedamo se, da okolica igra prav tako pomembno vlogo kot notranjost. Vse skupaj mora delovati skladno in enotno!”

Ne poznam rastlin

“Rada hodim po vrtnarijah – zame je to prava sprostitev, še lepše je kot nakupovanje! Vendar se v svoji ljubezni do rastlin pogosto nekoliko prenaglim. Kupim rastlino, ki pa v enem samem letu tako zraste, da povsem preseže prostorske zmogljivosti mojega vrta. Včasih je še slabše – z ljubeznijo jo posadim in sadika mi umre v slabem tednu. Zgodi se tudi, da preprosto ne vem kam naj jo posadim, kljub temu, da sem jo v vrtnariji zares morala kupiti! Zakaj se mi to dogaja?”

Imam premalo idej in premalo časa

“Živim sam, od staršev pa sem podedoval hišo z velikim vrtom. Zadaj je velik zelenjavni vrt in sadovnjak, vendar se z njim nihče več zares ne ukvarja. Sam sem sicer ljubitelj narave in škoda mi je vsega tega neizkoriščenega prostora. Želim si lep vrt, s katerim pa ne bi imel veliko dela. Sliši se kontradiktorno, vendar je gotovo izvedljivo. Sam sem brez idej, hkrati pa nimam časa da bi se ubadal z izbiro tlaka, rastlin in kdo ve česa. Potreboval bi dober nasvet.”

Imam preveč idej

“Skoraj vsak teden si kupim revijo o urejanju vrta. Zanimive članke si shranjujem in vsako leto z velikim pričakovanjem čakam pomlad, da bom lahko začela prenavljati naš vrt. To počnem že nekaj časa, kar veliko denarja in časa sem zapravila za rastline in urejanje vrta, vendar naš vrt še vedno ne zgleda tako, kot tisti iz revije. Pravzaprav mi je prijateljica namignila, da deluje nekoliko ”našarjeno” celo nekoliko kaotično. Prizadelo me je, ko pa sem le želela ustvariti košček narave in počitka zase in za svojo družino. Svoje ideje moram spraviti v red, pa ne vem kako.”

Preurejam star vrt mojih staršev

Z družino živimo v hiši mojih staršev. Ker je imel stari oče nekoč avto-delavnico je velika površina ob hiši tlakovana, parkirnega prostora pa zares potrebujemo le za 2 ali 3 avtomobile. Tlak je zastaran in nevzdrževan, ker pa sva z ženo ravno prenovila fasado na hiši, si zdaj želiva tudi lepše okolice. Pred časom sva, v želji, da bi poživila tlakovano površino, nasadila živo mejo iz cipres, ki pa je do danes tako zrasla, da povsem prekriva pogled na tisti mali košček travnate površine ki jo imava. Zdaj deluje kot da je naš le stari tlak, trata za živico pa pripada nekomu drugemu – mogoče sosedu? Vidiva da potrebujeva pomoč…