Before and after

Oziroma prej in potem.

Primerjava, ki jo najraje vidim tako pri svojih vrtovih, kot pri ostalih kolegih, pa naj gre za notranjo opremo ali za prenovo okolice. Velikokrat je odličen before/after že, ko pospravimo stanovanje ali hišo 😉

Res je, da so novogradnje nepopisan list in se lahko s stranko zares izživimo ob nastajanju novega vrta, ampak roko na srce – obstoječi vrtovi so tisti, ki doživijo najbolj dih jemajočo transformacijo.

Potrebno je prilagajanje obstoječemu stanju, nekaj bo ostalo, nekaj se bo poslovilo in naredilo prostor novim spremembam. Vendar ravno v tem je čar, ustvariti kompromis, ki bo deloval, zaživel in osrečeval.

Če želite videti kako bo vaš vrt izgledal, potem je modeliranje v 3d tehniki odlična izbira za vas! Spodaj vam predstavljam manjši vrt, ki bo doživel veliko spremembo. Je še v fazi načrtovanja, ampak tako daleč smo pa že prišli, da je vrt že zaživel na papirju in da se lastnika že veselita. In jaz z njima!

 

Travnato površino bo nadomestil bazen. Robovi bodo močno obsajeni, tako da bo družina uživala zasebnost in mir v svojem novem kotičku.

 

 

Obstoječ dostop na gornjo teraso preko manjših stopnic se ohrani, vendar pa se teren izravna in klančino v klet zamenjajo stopnice. Dodajo se manjša drevesa, ki vrtu dajejo vertikalno komponento ter novi nasadi za zagotavljanje intime in zasebnosti.

Obstoječ dovoz se razširi in doda avtomobilski nadstrešek. Ta predstavlja močno ločnico med vrtom in ulico, hkrati pa dodatno blokira neželjene poglede. Obstoječe ciprese na levi strani dovoza se poslovijo in naredijo prostor še dvema parkirnima mestoma. Avtomobili bodo v novi zasnovi ostali zunaj bivalnega vrta.